Type Here to Get Search Results !

Kαι τώρα οι δυο τους για το πρωτάθλημα!

Σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο ΑΕΚ βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ ύστερα από το 2-0 που επικράτησε του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Τούμπας. Έτσι με τα ίδια πια ματς (από 34) «σκαρφάλωσε» στους 74 βαθμούς έναντι 75 της Ενωσης, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν μακριά στους 70 και πίσω από τον Παναθηναϊκό που έχει 71.

Αυτόματα και επί της ουσίας η «μάχη» του τίτλου θα κριθεί μεταξύ των Δικεφάλων, αν και μαθηματικά τόσο το «τριφύλλι» όσο και οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στο «κόλπο».

Ωστόσο κακά τα ψέμματα με μόλις δύο ματς να απομένουν μέχρι το φινάλε η κούρσα για τον πρωταθλητή της τρέχουσας σεζόν διεξάγεται από εκείνους και οι «κιτρινόμαυροι» ορίζουν την τύχη τους, αφού έχουν και τη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Ετσι με το 2χ2 θα κόψουν βρέξει-χιονίσει πρώτοι το νήμα, όπως και ευρύτερα αν συγκεντρώσουν μέχρι και έναν λιγότερο πόντο ως το τέλος (π.χ. δύο ισοπαλίες εκείνοι, μία νίκη ο ΠΑΟΚ, είναι από πάνω και στις τριπλές ισοβαθμίες).

Μάλιστα αν την Τετάρτη (15/5) κερδίσουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και οι Θεσσαλονικείς δεν πράξουν κάτι ανάλογο κόντρα στο «τριφύλλι», η ΑΕΚ θα πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο ΠΑΟΚ για να την προσπεράσει θέλει επί της ουσίας δικό του 2χ2 και να μην πετύχει κάτι αντίστοιχο η Ενωση, ενώ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ναι μεν «επίσημα» δεν βρίσκονται εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, αλλά για να στεφθούν πρωταθλητές θα πρέπει, ξέχωρα από το δικό τους απόλυτο ως το τέλος, να παρατηρηθεί και ευρύτερος συνδυασμός άλλων αποτελεσμάτων. Οπως για παράδειγμα σε ότι αφορά τον πρώτο η ΑΕΚ να μην επικρατήσει,τουλάχιστον, της Λαμίας ή στο κομμάτι του δεύτερου απαραιτήτως να χάσει.

Θυμίζουμε πως η Ενωση υπερτερεί σε όλες τις μονές ισοβαθμίες με τους υπόλοιπους «μεγάλους», ο ΠΑΟΚ «έχει» εκείνες με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οι «πράσινοι» αυτή με τους «ερυθρόλευκους» που από την πλευρά τους υστερούν κόντρα σε όλους.

Το πρόγραμμα των τεσσάρων πρωτοπόρων

ΑΕΚ 75
Ολυμπιακός*
Λαμία

ΠΑΟΚ 74
Παναθηναϊκός
Αρης*

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 71
ΠΑΟΚ*
Ολυμπιακός

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 70
ΑΕΚ
Παναθηναϊκός*

Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.